Bøger

Ledelse – den oversete kompetence (2008)

En lettilgængelig bog, som definerer, hvad kompetent ledelse er, og giver eksempler på, hvordan en god leder handler og tænker.

I bogen fortæller jeg, hvorfor det at udstikke virksomhedens mål og retning er en af lederens vigtigste opgaver. Jeg peger på en række egenskaber og værdier, som har indflydelse på lederens muligheder for at motivere sine medarbejdere og få dem til at yde deres bedste.

Endelig viser bogen, hvordan lederens evne til at sætte det rigtige hold er altafgørende for virksomhedens succes, hvad forskellen på et godt hold og et homogent hold er – og hvorfor ethvert hold har brug for mindst en af de såkaldte FRITS (Fast Running Idiots In Tennis Shoes).

Sagt om bogen:
”Carsten Stenrøjl lægger med denne bog op til en fornyet debat om lederens store indflydelse. Når man har læst bogen, sidder man tilbage med en følelse af, at meget lidt i forbindelse med ledelse beror på tilfældigheder”. – Ulrik Wilbek

”Bogen er i en klasse for sig, og udskiller sig klart fra mængden. Den er unik, direkte og inspirerende, hvor forfatteren IKKE bruger din tid på unødig fyld og snak. Bogen går direkte til essensen og sætter mange selvevaluerende tanker i gang hos læseren, som får et klart billede af, hvor eget fokus er og bør ligge”. – Frank Skovgaard, teknisk chef, Grundfos

Pris: kr. 119,- inkl. moms, ekskl. forsendelse.Bestil bogen her

Glæd dig til min kommende bog “Styrk din virksomhed med bevidst udvikling” (arbejdstitel)

– Jeg skriver på bogen i øjeblikket. Det bliver en inspirationsbog for primært ejerledere, der ønsker at optimere deres virksomhed uden store indviklede strategiplaner, der er svære at få ud i virkeligheden.

Det handler om bevidst udvikling. Om at man bestemmer sig for, at det ikke skal være tilfældigheder, konkurrenter eller for den sags skyld kunderne, der afgør virksomhedens skæbne. At man bestemmer sig for, hvilken retning den skal udvikle sig i, og hvor den skal være om et, tre eller fem år. Og at man ind imellem løfter blikket fra den daglige drift og kigger på, hvor man er, og hvor man egentlig vil hen.

I bogen fortæller jeg, hvorfor bevidst udvikling er vigtigt, og giver anvisninger på, hvordan man sætter en proces hen imod bevidst udvikling i gang, og hvad den skal indeholde. Forudbestil bogen her

Andre bøger om ledelse og bevidst udvikling, jeg vil anbefale:

Forhandlingsteknik på 60 minutter
Jan Lindegaard, Nyt Teknisk Forlag, 2014

Via cases og eksempler fra virkeligheden guides læseren gennem forhandlingens fem faser: forberedelse, bonding, målsætning, købslagning og dokumentation.

Network Advantage
Andrew Shipilov, Tim Rowley & Henrich Greve, Jossey-Bass, 2014

På verdensplan har virksomheder har indgået mere end 42.000 alliancer de sidste ti år, men mange af dem giver ikke de forventede resultater. Bogen forklarer hvorfor, og hvad der skal til for at få gavn af virksomhedens netværk i form af kunder, konkurrenter og leverandører.

Unboss
Jacob Bøtter og Lars Kolind, Jyllands-Postens Forlag, 2012

En bog om arbejde og ledelse, som har til formål at revolutionere erhvervslivet. I bogen sætter de to forfattere fokus på de forskellige roller på en arbejdsplads.